ΛΟΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η LIVE ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Περιγραφή

Η υπηρεσία τηλεματικής του Αστικού ΚΤΕΛ Χίου, αναπτύχθηκε από τη Chios StartUp σε συνεργασία με τον Πέτρο Κυλαδίτη, και επιτρέπει στους πολίτες την εύκολη πληροφόρηση για τα ημερήσια δρομολόγια των λεωφορείων, την προβολή σε πραγματικό χρόνο της θέσης των λεωφορείων πάνω στο χάρτη, τη σκιαγράφηση του εκάστοτε δρομολογίου, καθώς και τη θέση του χρήστη. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να πληροφορηθεί για τη θέση όλων των στάσεων του δικτύου, τις εγγύτερες προς την τρέχουσα τοποθεσία του, οδηγίες για το πώς μπορεί να φτάσει από το σημείο που βρίσκεται στη στάση της επιλογής του καθώς και τα ημερήσια δρομολόγια των λεωφορείων που περνούν από την επιλεγμένη στάση.

Πρόσβαση

Οι δημιουργοί της έχοντας ως μια από τις βασικές αρχές τις ότι το διαδίκτυο είναι ένας κοινός πόρος που πρέπει να παραμείνει ελεύθερος, ανοιχτός και προσβάσιμος επέλεξε να αναπτύξει την εφαρμογή πρόσβασης του κοινού στην υπηρεσίας τηλεματικής με το πρότυπο των Progressive Web Apps, το οποίο αποτελεί την πλέον σύγχρονη τάση στη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών.

Με αυτό τον τρόπο η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσα από το site του Αστικού ΚΤΕΛ Χίου: chioscitybus.gr. Το ίδιο το site αποτελεί την εφαρμογή. Δεν απαιτείται κάποιου είδους "εγκατάσταση".

Αξιοποιώντας δε τις δυνατότητες των σύγχρονων browsers η web εφαρμογή μας αποκτά χαρακτηριστικά των εγγενών εφαρμογών των συσκευών (όπως για παράδειγμα ο γεωεντοπισμός, ή προβολή σε πλήρη οθόνη δίχως το πλαίσιο του browser).

Παράλληλα διατηρείται και η συμβαότητα προς τα πίσω, με τους παλαιότερους browsers. Έτσι η πρόσβαση δεν αποκλείεται σε κανέναν, ούτε και περιορίζεται σε συγκεκριμένες συσκευές και πλατφόρμες.

Ειδιότερα για του κατόχους κινητών συσκευών, συνίσταται η τοποθέτηση εικονιδίου της εφαρμογής στην Αρχική οθόνη της συσκευής τους, ενέργεια που μπορεί πανεύκολα να πραγματοποιηθεί μέσα από τον αγαπημένο τους browser. Οδηγίες για τη δημιουργία συντόμευσης από τον Chrome στο Android και τον Safari στο iOS θα βρείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν στο τέλος της σελίδας.

Τέλος, για όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Android και είναι "συνηθισμένοι" στην εγκατάσταση εγγενών εφαρμογών δημιουργήσαμε μια εφαρμογή-συντόμευση για την πρόσβαση στην υπηρεσία τηλεματικής και την οποία μπορούν να βρουν και να εγκαταστήσουν από το Google Play

Αποκτήστε το στο Google Play